Documentaire `Flying Officer Mervyn Wheatley`
19 september 2022
Fiering Fotografie & Film
Documentaire `Flying Officer Mervyn Wheatley`

Samen met initiatiefnemer Sander Woonings en de crew van Koffie Break Video's werken we aan de documentaire over Flying Officer Mervyn Wheatley, een Engelse fotoverkennings piloot die boven Nederland is gesneuveld.

Opnames zijn begonnen en we zoeken het laatste beetje budget voor de post-productie.
Hiervoor zijn we een crowdfunding campagne gestart zodat de documentaire in maart 2023 in première kan gaan.

22 maart is het 83 jaar geleden dat Mervyn is gesneuveld. Hij was onderdeel van een speciale elite groep die alleen "gewapend" met camera's en op immense hoogte vloog om belangrijke informatie te verzamelen. Mervyns vliegtuig werd helaas de allereerste Spitfire van de Royal Air Force en hij de allereerste fotoverkenningspiloot die in actie werd gedood. Boven Nederlands grondgebied (Herwen), en dat voordat Nederland betrokken was bij de Tweede Wereldoorlog.

Herdenken is belangrijk. Het in leven houden van deze verhalen in belangrijk. Als filmmaker vind ik het fantastisch om dit om te zetten naar deze documentaire. Met Paul Haans en Sascha Wensveen.

Help je ons mee om de crowdfunding een succes te maken?
https://lnkd.in/e7n6dYCb 

Kijk voor meer informatie over de crowdfunding en Flying Officer Mervyn Wheatley op de bovenstaande link en natuurlijk op de facebookpagina: https://lnkd.in/ecw5Ew7h

Alvast heel heel heel erg bedankt!

#documentaire #MervynWheatley #RAF #piloot #WOII #royalairforce #Herwen #deliemers #koffiebreakvideo's #crowdfunding #spitfire #filmmaker #campagne #video